Hlavní obsah

Prymula bude radit Zemanovi

Novinky, kov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Epidemiologa a exministra zdravotnictví Romana Prymulu zařadil Hrad na seznam oficiálních poradců prezidenta Miloše Zemana. Prymula dříve radil premiérovi Andreji Babišovi (ANO), jejich spolupráce ale skončila po Prymulově návštěvě fotbalového utkání.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Bývalý ministr zdravotnictví Roman Prymula

Článek

Zeman o víkendu avizoval, že by mohl Prymula radit právě jemu. „Já uvažuji o tom, že by byl můj neplacený poradce,“ uvedl.

Prymula skončil jako Babišův poradce v polovině února poté, co nejdříve v televizi doporučoval tvrdý lockdown, aby pak večer šel na Slavii na fotbalový zápas Evropské ligy. Klub má výjimku, takže si na tyto zápasy může pozvat vybrané hosty.

Putin mi slíbil dodávku vakcíny Sputnik, oznámil Zeman

Koronavirus

Zeman Prymulovo počínání zkritizoval, ale jako překážku spolupráce to nevidí. Uvedl, že s exministrem nebude spolupracovat jako s návštěvníkem fotbalových utkání, ale jako „s nejlepším českým epidemiologem".

Na seznamu Zemanových oficiálních poradců jsou nyní kromě Prymuly ještě Jiří Cieńciała, Petr Forman, Pavel Galuška, Michal Hašek, Martin Holcát, Petr Hulinský, Jan Kohout, František Koníček, Roman Lipták, Martin Nejedlý, Vlastimil Picek, Jozef Regec, Miroslav Toman a Zdeněk Žák.

Prymula: Sputnik může pomoct vyřešit výpadky. O nákupu budeme s premiérem diskutovat

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám