Hlavní obsah

Prudká bouřka nadělala ostravským hasičům plno starostí

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Zatopené ulice a sklepy, ucpané kanály a polámané stromy a větve. Takovou spoušť napáchala ve čtvrtek prudká bouřka, která se přehnala Ostravou mezi 16. a 17. hodinou. Na likvidaci spouště se podíleli profesionální i dobrovolní hasiči.

Článek

Během hodiny vyjížděli hasiči k 20 zásahům zejména v ostravských částech Jih a Poruba. „Nejvážnější situace nastala v Ostravě–Zábřehu, kde voda zatopila křižovatku Pavlovovy ulice s ulicí Kpt. Vajdy, a znemožnila tak průjezd tramvajím.

Teprve propláchnutí kanalizace a uvolnění kanalizačních vpustí, pomohlo snížit hladinu vody a obnovit tramvajový provoz,“ uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Faster.

Na Svazácké ulici zase hasiče zaměstnal strom spadlý na zaparkované osobní auto. „Hasiči strom rozřezali pomocí motorových pil a poškozené auto předali majiteli. Nikomu se naštěstí nic nestalo,“ dodal.

V ostravské části Poruba hasiči převážně čerpali zatopené sklepy, na třídě 17. listopadu zajistili nebezpečně uvolněnou okapovou rouru, která hrozila pádem na chodník. „V tuto chvíli se situace uklidnila a prvotní nápor polevil. Jednotky nyní dokončují čerpání vody ze sklepa domu v Ostravě–Svinově a odstraňují spadlé stromy v Nové Vsi a Zábřehu,“ informoval Faster.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám