Hlavní obsah

Provoz vlaků mezi největšími nádražími v Praze ochromil zloděj kabelů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krádež kabelů omezila od nedělního rána zhruba do 15:00 provoz vlaků mezi hlavním a smíchovským nádražím v Praze. Kvůli poruše zabezpečovacího zařízení nabíraly vlaky zpoždění, některé byly v daném úseku zrušeny, například příměstská linka S7 mezi Berounem a Prahou končila na Smíchově. Vyplynulo to z informací na webu Českých drah.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Kvůli poruše zabezpečovacího zařízení nabíraly vlaky zpoždění, některé byly v daném úseku zrušeny, například příměstská linka S7 mezi Berounem a Prahou musely být ukončeny na Smíchově.

Někdo se kabely v daném úseku pokusil ukrást již v minulém týdnu, také tehdy byla oprava omezena.

„Provoz je omezen z důvodu krádeže optických kabelů zabezpečovacího zařízení,” řekl mluvčí Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Marek Illiaš.

Policie se případem zabývá. „Situace nám byla oznámena, prošetřujeme ji, jedním ze stěžejních úkonů bude vyčíslení škody poškozeným subjektem,  abychom to mohli relevantně právně kvalifikovat, řekl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Reklama

Výběr článků

Načítám