Hlavní obsah

Protiislamista Konvička se o místo obávat nemusí

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Představitel iniciativy Islám v ČR nechceme, docent Martin Konvička, se i přes doporučení etické komise Jihočeské univerzity, aby změnil své vyjadřování, o místo na přírodovědecké fakultě v Českých Budějovicích obávat nemusí. Děkan fakulty František Vácha Právu řekl, že kvůli názorům se nikdo nevyhazuje.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vůdčí osobnost občanské iniciativy "Islám v ČR nechceme" Martin Kovnička

Článek

Etická komise doporučila přírodovědecké fakultě, aby, pokud Konvička nezmění způsob vyjadřování o islámu, zvážila jeho další zaměstnání. Toto doporučení předala děkanovi Váchovi. 

„Jsem rád, že žijeme v době, kdy se za názor lidi ze zaměstnání nevyhazují. Dokud budu děkanem, tak to tak i zůstane,“ zdůraznil Vácha, který je zároveň poslancem za TOP 09 a Starostové. 

Konvička nešetří často na adresu islámu silnými výrazy a nedávno jej nazval úchylárnou. Hnutí Islám v ČR nechceme má na sociálních sítích přes sto tisíc příznivců. Způsoby, jimiž své názory vyjadřuje, se nelíbí rektoru Jihočeské univerzity Liboru Grubhofferovi, který v rozhovoru Právu řekl, že jsou mu odporné. Konvička se sejde s etickou komisí Jihočeské univerzity 4. února.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám