Hlavní obsah

Proprší celý týden, ale bude trochu tepleji

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Deštivé počasí bude provázet Českou republiku po celý týden. Přitom ani teploty nebudou závratné, nejčastěji se budou pohybovat těsně pod 20 stupni Celsia. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

BEZ KOMENTÁŘE: Přechod srážek přes ČR od nedělního večera do pondělních 9 hodinVideo: ČHMÚ

 
Článek

Vůbec nejchladnějším dnem celého týdne má být pondělí, kdy naměříme pouze 10 až 14 stupňů Celsia. Celý den bude navíc zataženo, na většině území s deštěm, který bude ustávat teprve ve večerních hodinách.

Mírně se oteplí v úterý, kdy teploty stoupnou na 16 až 20 stupňů. Podle Honsové bude oblačno až polojasno, místy s přeháňkami. Ojediněle se mohou vyskytnout také bouřky. V tento den spadne nejméně srážek z celého týdne.

Foto: Rolčík/www.sumava.eu Ivo, ČTK

Na Šumavě v noci na 27. května místy napadl sníh v německé části hor. Na Velkém Javoru naměřili meteorologové až 20 centimetrů sněhu. Snímek je z Březníku.

Ve středu bude zpočátku dne ještě polojasno s ojedinělými přeháňkami, během dne ale bude přibývat oblačnosti i dešťových kapek. V Čechách odpoledne naměříme 16 až 20 stupňů, na Moravě až 22.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Deštivý i závěr týdne

Také oba závěrečné dny pracovního týdne proprší. Ve čtvrtek i v pátek bude zataženo s deštěm. Teploty vystoupí maximálně na 15 až 19 stupňů.

Zhruba stejně to bude vypadat o víkendu, i když podle Honsové by počasí v sobotu odpoledne a v neděli mohlo být příjemnější, neboť má být polojasno s teplotami kolem 20 stupňů Celsia.

„Podle dlouhodobých modelů to zatím vypadá, že si na teploty přes 20 stupňů počkáme zhruba na 4. a 5. června,“ doplnila meteoroložka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám