Hlavní obsah

Propad ČSSD se v listopadu potvrdil

Právo, luk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Listopadový průzkum Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) potvrdil drtivé vítězství ODS a naopak propad ČSSD, pokud by se nyní konaly volby do Sněmovny. Za ODS se umístili komunisté, ČSSD skončila až třetí.

Foto: Lucie Kolková
Článek

S obdobným výsledkem přišla již ve středu konkurenční agentura STEM. ODS by podle CVVM dalo hlas 34,5 procenta dotázaných, což je o šest bodů více oproti říjnu. Na druhém místě jsou komunisté s 14,5 procenty. Jsou na tom stejně jako v minulém šetření. ČSSD by získala jen 12,5 procenta, což je o celých 6,5 bodu méně.

Následují lidovci s 9 procenty (1 %). US-DEU zůstává hluboko pod pětiprocentní hranicí nutnou pro vstup do Sněmovny. Dosáhla jednoho procenta (0,5 %).

Nejsilnější mimoparlamentní stranou jsou zelení s třemi procenty (1 %). Po jednom bodu získalo SNK eurokomisaře Josefa Zielence a Evropští demokraté pražského zastupitele Jana Kasla. Nezávislí poslance europarlamentu Vladimíra Železného obdrželi půl procenta.

Reklama

Výběr článků

Načítám