Hlavní obsah

Projev premiéra Petra Fialy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiér Petr Fiala (ODS) promluvil ve středu prostřednictvím televizních obrazovek k občanům. Novinky projev nabídly živě.

Záznam: Projev premiéra Petra FialyVideo: ČTK

 
Článek

Fialův projev se týkal aktuální politické a ekonomické situace. Česko se totiž v posledních měsících potýká se stále rostoucími cenami energií či inflací. Kromě toho vláda musí řešit dopady války na Ukrajině, odkud do Česka přišlo zhruba 300 tisíc uprchlíků.

Od 1. července, tedy za přibližně týden, se Česká republika ujme předsednictví v Evropské unii. Tuto úlohu může zatížit aktuální kauza údajné korupce v pražském dopravním podniku, v níž je mezi obviněnými i dnes již bývalý náměstek a významný člen vládního hnutí Starostové a nezávislí (STAN) Petr Hlubuček.

Kvůli stykům s dalším obviněným Michalem Redlem, kterého policie označuje za hlavu skupiny, v úterý rezignoval na svůj post ministr školství Petr Gazdík (STAN).

Reklama

Související články

Vláda nevidí důvod ke své rekonstrukci

Koaliční lídři nevidí důvody pro rekonstrukci vlády kvůli podezření na korupci v pražském dopravním podniku (DPP). Předseda STAN Vít Rakušan má jako ministr...

Výběr článků

Načítám