Hlavní obsah

Pro NS-LEV 21 jsou volby debaklem, Paroubek zažil politický pád

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Průběžné výsledky krajských voleb vůbec nepřejí Jiřímu Paroubkovi a jeho straně Národní socialisté - levice 21. století (NS-LEV21). Někdejší předseda vlády tak spěje k politickému debaklu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jiří Paroubek ve Sněmovně

Článek

Od roku 2010, kdy Paroubek odešel z čela ČSSD, jde jeho politická kariéra z kopce. Sám tehdy usedl pouze v poslanecké lavici a po měsících vnitrostranických bojů se rozhodl z ČSSD odejít.

V listopadu 2011 pak Paroubek založil NS-LEV 21, do které s sebou přetáhl i další kolegy z ČSSD. Od nového uskupení si sliboval návrat na politické výsluní. Sám se pak postavil do čela ústecké kandidátky v právě probíhajících krajských volbách.

Při pohledu na nynější průběžné výsledky se zdá, že právě tyto krajské volby však budou pro Paroubka znamenat jeho politický konec. Právě v Ústí nad Labem hlasovala pro NS-LEV 21 necelá tři procenta hlasů (podle průběžných výsledků v 17:50 - pozn. red.), samotného Paroubka podpořilo jen 1979 voličů.

Volby 2012

Přehled výsledků voleb do Senátu vám přinášíme v našem speciálu Volby 2012.

Lépe na tom Paroubkova strana není ani v ostatních krajích. Ve většině z nich se podíl hlasů pro NS-LEV 21 pohybuje kolem pětiny procenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám