Hlavní obsah

Příští týden se teplota vyhoupne až na 26 stupňů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na konci příštího týdne by mohly teploty vyšplhat až na letních 26 stupňů Celsia. V nejbližších dnech ale meteorologové očekávají teploty od 13 do 20 stupňů, občasné přeháňky a bouřky. Řekl to mluvčí Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) Petr Dvořák.

Foto: Petr Horník, Právo

Počasí bude příští týden přát nejen sportovcům.

Článek

Zatímco čtvrtek byl rekordně teplý a místy naměřili meteorologové až 28 stupňů Celsia, už v pátek se výrazně ochladilo. Podle Dvořáka je na vině studená fronta vlnící se nad střední Evropou.

V sobotu nejvyšší denní teploty nepřekročí devět až 13 stupňů, obloha zůstane zatažená s občasným deštěm. V noci na sobotu dokonce může na horách sněžit.

Mírně se začne oteplovat od neděle, rtuť může vystoupat na 17, na jihovýchodě území až 20 stupňů. I přeháňky už se budou vyskytovat jen zřídka.

Teploty mezi 15 až 20 stupni se pak udrží až do středy spolu s polojasnou oblohou a občasnými přeháňkami. Noci ale budou chladné, mohou být jen tři stupně.

V druhé polovině týdne se ale vrátí vysoké teploty. Ve čtvrtek a v pátek bude rtuť teploměrů stoupat na 21 až 26 stupňů.

Reklama

Výběr článků

Načítám