Hlavní obsah

Připravte si deštníky, o víkendu konečně zaprší

Novinky, ras

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Až na šedesáti procentech území Česka by mělo o víkendu pršet. Teploty však neklesnou a odpoledne se mají pohybovat okolo deseti stupňů. Na Moravě o tři stupně výš. Rekord z 1. března roku 1997, kdy bylo téměř letních 19 stupňů, ale nepadne. Novinkám to ve čtvrtek řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Až na šedesáti procentech území Česka by mělo o víkendu pršet.

Článek

V pátek bude oblačno až zataženo, přechodně polojasno. Noční teploty klesnou na 3 až -1 °C. Nejvyšší denní vystoupí na 7 až 11 stupňů. Jihozápadní vítr povane rychlostí 2 až 6 m/s.

V sobotu bude oblačno až zataženo. Noční teploty 3 až -1 °C. Denní teploty 7 až 11 stupňů, na Moravě až 13 °C. Jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

V neděli bude oblačno až zataženo, v Čechách déšť, nad 800 m sněžení. Na východě přechodně i polojasno a tam bude na horách sníh mokrý. Noční teploty 5 až 1 °C, na západě až -1 stupeň. Nejvyšší denní teploty 5 až 9, na východě až 13 stupňů. Jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s.

Začátkem příštího týdne se mírně ochladí

V pondělí bude většinou polojasno a teploty slabě klesnou. Noční 4 až 0, místy až -2 °C, denní teploty 6 až 10 stupňů. Severozápadní vítr 3 až 7 m/s.

V úterý meteorologové očekávají polojasno, na východě až zataženo. Na západě Čech pak ojediněle přeháňky. Noční teploty 2 až -2 °C. Nejvyšší denní 2 až 4 stupně, na východě až 8 °C. Severozápadní vítr 3 až 7 m/s.

Ve středu má být většinou polojasno, jen ojediněle přeháňky, na horách sněhové. Noční teploty 2 až -2 stupně. Denní teploty 2 až 6 °C, na východě až 8 stupňů. Severozápadní vítr 4 až 8 m/s.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám