Hlavní obsah

Případ proslulé "karlovarské losovačky" končí, policisté nepochybili

Novinky, pno
Praha

Policejní inspekce odložila šetření policistů, kteří se zabývali šetřením výstavby multifunkční haly v Karlových Varech a proslulým losováním firem, jež zakázku získaly. Novinkám to potvrdila mluvčí inspekce Radka Sandorová.

Článek

"Během prověřování případu stavby multifunkční haly v Karlových Varech inspekce neshledala žádné podezření na trestnou činnost policistů, kteří se případem zabývali. Věc byla letos v březnu uložena,“ řekla v úterý Novinkám Sandorová.

Případ v roce 2008 šetřila protikorupční policie, odložila ho. Ministr vnitra Radek John zadal v lednu tohoto roku policejní inspekci, aby rozhodnutí policistů prošetřila.

Videozáznam, který se stal symbolem toho, jak se v ČR zadávají veřejné zakázky, ukazuje, že vytažení posledního účastníka finále a nakonec i vítěze soutěže - sdružení firem Syner, Metrostav a Baustav - trvalo neúměrně dlouho. Muž, který losoval, to komentoval tak, že lístky jsou slepené, a nemůže je proto v osudí oddělit. Všemu přihlížela notářka, kterou mužovo počínání rozesmálo.

Město za losování dostalo od antimonopolního úřadu půlmiliónovou pokutu už v roce 2007. Později ji potvrdil soud.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám