Hlavní obsah

Primátorka Zlína rezignovala na mandát

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Ve Zlíně pokračuje defenestrace. Dosluhující primátorka Zlína a bývalá senátorka ODS Irena Ondrová rezignovala na mandát členky Zastupitelstva města Zlína pro volební období 2010-2014.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Primátorka Zlína Irena Ondrová (ODS) na snímku z přelomu roku 2009/2010, kdy jí její kolegové přemluvili, aby byla jejich lídrem i v nastávajících komunálních volbách.

Článek

„Má rezignace je mým vlastním rozhodnutím, kterým reaguji na neúspěch ODS a přepouštím pozici v Zastupitelstvu města Zlína svému kolegovi Ondřeji Andrysovi,“ sdělila Irena Ondrová.

Primátorka se tak rozhodla jen několik okamžiků poté, co se pětice stran a hnutí rozhodla, že v nejbližších dnech uzavře koalici, jejichž součástí není právě ODS. Tato pravicová strana tak bude zřejmě muset paradoxně strávit další roky v opozici nejen s ČSSD, ale hlavně s KSČM, proti kterým osobně a mnohdy velmi emotivně Irena Ondrová vystupovala při jednání zastupitelstva města Zlína.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám