Hlavní obsah

Primátor Frýdku-Místku čelí obvinění kvůli prodeji městských pozemků

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie v minulých dnech sdělila obvinění primátorovi Frýdku-Místku Michalu Pobuckému (ČSSD). Ten je spolu s dalšími sedmi lidmi z bývalého vedení města, mezi kterými je také exprimátorka Eva Richtrová (ČSSD), nově stíhán kvůli prodeji městských pozemků za údajně podhodnocenou cenu. Je to v posledních letech už třetí stíhání představitelů města.

Foto: Pavel Karban, Právo

Michal Pobucký (vpravo) se svým advokátem

Článek

Kauzu dozoruje okresní státní zastupitelství, informace o případu však zatím neuvolnilo, protože se čeká na doručení usnesení všem obviněným. Nové obvinění se podle zdroje Práva týká prodeje osmnácti stavebních pozemků, škoda je vyčíslena na 10 miliónů korun.

Primátor Pobucký i Eva Richtrová, která působila také jako senátorka, vinu odmítají — jak v předchozích kauzách, tak i nyní.

„Je to podobné jako v prvním případě, kdy jsem byl po třech letech soudem zproštěn. I toto nové obvinění je stejně absurdní,“ řekl Právu primátor.

Během několika let jde už o třetí velký případ, v němž jsou stíháni frýdecko-místečtí radní napříč několika volebními obdobími.

V jedné věci, týkající se neoprávněného zahlazování dopravních přestupků, už soud zatím nepravomocně rozhodl. Několika obviněným vyměřil podmínky a několik dalších, včetně Pobuckého, obvinění zprostil.

Reklama

Výběr článků

Načítám