Hlavní obsah

Přijde ochlazení a déšť. Teploty spadnou na 20 stupňů

Do České republiky míří od západu dva frontální systémy, které v průběhu týdne přinesou ochlazení, oblačnost a srážky. Zatímco poslední dvě noci byly tropické - v pražském Klementinu naměřili v neděli ráno 20,4 stupně a v pondělí 21 stupňů, na konci týdne budeme rádi, když se na tyto hodnoty dostanou odpolední nejvyšší teploty, upozornila Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Jens Meyer, ČTK/AP

Deštníky s sebou, radí předpověď počasí na nadcházející týden.

Článek

pondělí bude teplo, v Čechách 25 až 29, na Moravě a ve Slezsku 29 až 33 stupňů. Ve vzduchu bude ale cítit „prádelna“, vzduch bude vlhký, horký a labilní, během dne bude přibývat bouřek.

Úterní ráno bude ještě teplé s 19 až 15 stupni, ale odpoledne už přijde mírné ochlazení. V Čechách vystoupí maxima na 22 až 26, na Moravě a ve Slezsku na 25 až 29 stupňů. Zpočátku bude oblačno, na většině území s deštěm nebo přeháňkami, v Jeseníkách a Beskydech se ještě vyskytnou bouřky.

Během noci na středu se bude oblačnost protrhávat, přes den bude zpočátku polojasno až oblačno, postupně ale bude přibývat oblačnosti s deštěm, ojediněle s bouřkami. Teploty půjdou opět dolů. Ráno klesnou na 15 až 11, odpoledne teploměry ukážou v Čechách nejvýše 20 až 24 stupňů, na Moravě 22 až 26.

Nejpříjemnějším, i když opět o něco chladnějším dnem by mohl být čtvrtek, kdy by mělo být nejméně srážek. Na obloze bude převažovat polojasno, teploty ale spadnou zase trochu níž, ráno na 14 až 10, odpoledne na 18 až 22, na východě území na 20 až 23 stupňů.

pátek přijde další fronta, bude oblačno až zataženo s deštěm nebo přeháňkami. Ráno teploty klesnou na 12 až 8 stupňů, odpoledne stoupnou v Čechách na 17 až 21, na Moravě na 20 až 23 stupňů.

Ještě víc se ochladí o víkendu. Sobotní ráno přinese teploty jen mezi 11 až 7 stupni, odpoledne rtuť teploměru nepřekoná rozmezí 18 až 22 stupňů. V neděli by mělo být polojasno, sem tam s přeháňkou, ale teploty půjdou nesměle nahoru na 20 až 24 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám