Hlavní obsah

Příchod nového roku přivítaly v centru Prahy tisíce lidí

Aktualizováno

Tisíce lidí, převážně zahraničních turistů, se loučily se starým a vítaly nový rok v centru Prahy. Ačkoliv se od brzkého večera ulice metropole přeměnily na „válečnou zónu“ kvůli dělobuchům a petardám, záchranáři, policisté ani hasiči nemuseli řešit žádné větší potíže.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Oslavy Silvestra na Václavském náměstí v Praze

Článek

V centru Prahy záchranáři ošetřili sedm lidí. jedna žena utrpěla drobné zranění v obličeji způsobené zábavní pyrotechnikou. Celkově v metropoli bylo ošetřeno zhruba osm desítek lidí, ale deset mělo souvislost se silvestrovskými oslavami.

Podobně na tom byli pražští policisté, sdělila mluvčí pražské policie Eva Kropáčová. V Úvalské ulici ve Strašnicích naboural opilý řidič do sloupu. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili zhruba tři promile alkoholu.

Pražští hasiči zasahovali kvůli pyrotechnice u 20 případů, ale jednalo se jen o menší požáry odpadu či kontejnerů.

Rozbitá hlava, utržené křídlo. Labutě v Praze doplatily na silvestrovské petardy

Krimi

Na průběh oslav dohlížely v centru města stovky policistů a strážníků. Uprostřed Václavského náměstí stál jako tradičně zdravotnický kamion Golem, kde lze ošetřit až 12 lidí najednou. Během loňských oslav zdravotníci vyjížděli ke 166 případům, z toho deset bylo spojeno se zábavní pyrotechnikou a 13 s oslavami nového roku.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Uprostřed Václavského náměstí je zaparkovaný zdravotnický kamion Golem, kde lze v případě potřeby ošetřit až 12 lidí najednou.

Již po obědě začala na Václavském náměstí zasahovat odtahová služba. Na Nový rok zde platí z bezpečnostních důvodů zákaz zastavení. Majitelům vozů, kteří tento zákaz nerespektovali, se vstup do nového roku prodražil.

Proti loňskému roku ubylo podvodů při kurzových přepočtech. Kurz koruny za rok posílil zhruba o procento na 25,4 koruny za euro. Zatímco loni stánkaři cizincům, kteří si nevyměnili eura za koruny, zboží počítali v kurzu 22 korun za euro, letos to bylo minimálně 24 korun. Cena lahve sektu zůstala meziročně stejná na 250 korunách.

Praha přivítala rok 2020 videomappingem na Václavském náměstí

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám