Hlavní obsah

Prezidentovo poselství politiky nepřekvapilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoční poselství prezidenta Miloše Zemana politiky nepřekvapilo. Šéf Sněmovny Jana Hamáček (ČSSD) uvedl, že šlo o dlouhodobě známé názory prezidenta „v kondenzované formě”. Europoslanec Jiří Pospíšil (TOP 09) projev přirovnal ke komentovanému přehledu zpráv.

Foto: Petr Horník, Právo

Prezident Miloš Zeman při projevu v Poslanecké sněmovně

Článek

„Novoroční poselství prezidenta mě nijak nepřekvapilo, jednalo se o dlouhodobě známé názory Miloše Zemana v kondenzované formě...,” uvedl Hamáček na Twitteru krátce po skončení projevu.

Šéf TOP 09 Miroslav Kalousek postrádal v projevu vizi. „Prezident bilancoval rok 2016 ze svého subjektivního pohledu. Nezazněla žádná vize, ke které by země měla směřovat. Promarněná šance,” odtušil.

Jeho stranický kolega Pospíšil dodal, že „místo projevu o hodnotách a směřování ČR prezident nabídl jen lehce komentovaný přehled zpráv za rok 2016”.

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) je rád, že prezident ocenil a připomněl ekonomické výsledky kabinetu. Chce, aby pozitivní trend pokrčoval i příští rok.

„Mým cílem je, aby tento pozitivní vývoj naší ekonomiky pokračoval i v roce 2017 a projevil se co nejvíc v růstu životní úrovně lidí,” uvedl  Sobotka.

Naopak vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš Zemanův projev ocenil jako sjednocující. „Prezident je skvělý rétor,” uvedl Babiš. Se Zemanem se neshodne ohledně investic v dopravě či policejní reorganizace.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám