Hlavní obsah

Prezident Zeman se sešel s ministryní Benešovou

Novinky, alt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman přijal v úterý na Hradě ministryni spravedlnosti Marii Benešovou (za ANO). Podle jeho mluvčího Jiřího Ovčáčka o to ministryně sama požádala.

Foto: Twitter/Jiří Ovčáček

Prezident Miloš Zeman přijal ministryni spravedlnosti Marii Benešovou.

Článek

Benešová, která Zemanovi dlouhodobě radí v otázkách justice, ČTK vzkázala, že šlo o pravidelnou informativní schůzku.

"Byla jsem poslední z členek vlády po Aleně Schillerové, Kláře Dostálové a Janě Maláčové. Témata, která jsme probírali: systemizace justice, digitalizace justice a nová jmenovací etapa soudců, která se uskuteční 19. května 2021," napsala Benešová.

Víc verzí Vrbětic

Zeman a Benešová v minulých týdnech jako jediní dva přední politici zpochybnili slova premiéra Andreje Babiše a ministra vnitra Jana Hamáčka, že útok na muniční sklady ve Vrběticích spáchala ruská tajná služby. Zeman mluvil o tom, že verze výbuchu jsou dvě, Benešová v rozhovoru pro Novinky řekla, že jich dokonce může být ještě víc.

Benešová: Verzí ve Vrběticích je dokonce ještě víc

Domácí

Se Zemanem i Benešovou se posléze sešel premiér Andrej Babiš. Zemanovi podle svých slov vysvětloval, proč je verze jen jedna. Babiš si následně předvolal i Benešovou.

Ministryně také uvedla, že se chystá podat kárnou žalobu na nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana kvůli tomu, že o kauze Vrbětice mluvil na tiskové konferenci po jednání vlády, a tím údajně překročil své pravomoci. Ani s tím Babiš nesouhlasil, Uvedl, že Pavla Zemana o toto vystoupení požádala sama vláda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám