Hlavní obsah

Prezident Zeman byl na prohlídce v nemocnici Na Bulovce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman navštívil v sobotu odpoledne pražskou nemocnici Na Bulovce. Byl tam na preventivní prohlídce. Před budovou zdravotnického zařízení parkovaly tři hradní vozy.

Foto: Petr Horník, Právo

Miloš Zeman nastupuje do auta před nemocnicí.

Článek

Prezident Miloš Zeman navštívil v nemocnici Ortopedickou kliniku, jejíž součástí je i úrazové oddělení.

Při odchodu se tedy Novinky prezidenta zeptaly, co se stalo. Zeman s úsměvem odpověděl: „Nic, byla to běžná preventivní prohlídka, kdy jsem využil toho, že jsem byl dnes (v sobotu) dopoledne na sjezdu Strany práv občanů. Je to prohlídka, kterou jsem už dlouho odkládal,“ řekl.

Dodal, že přítomný přednosta Ortopedické kliniky nemocnice Na Bulovce Pavel Dungl ví, že prohlídku odkládal zhruba jeden rok.

„Tak teď jsem využil toho, že jsem byl v Praze. Teď se vracím spokojený do Lán. Nic mi není, pan profesor to může potvrdit. Víte, ona prevence má svůj význam,“ dodal.

Mluvčí nemocnice Novinkám potvrdil, že Miloše Zemana vyšetřili lékaři, další podrobnosti ale nesdělil.

Foto: Petr Horník, Právo

Prezident Miloš Zeman před nemocnicí

Foto: Petr Horník, Právo

Prezidentské vozy před nemocnicí

Prezident je náruživým kuřákem, má kladný vztah k alkoholu, trpí cukrovkou a kvůli neuropatii nervů dolních končetin využívá při chůzi hůlku. Lékaři mu prý rovněž diagnostikovali 40procentní ztrátu sluchu. Na podzim roku 2013 si poranil koleno, kvůli čemuž byl několik týdnů odkázán na invalidní vozík.

Podle loňského prohlášení lékařského konzilia je „ve skvělé kondici a neexistuje žádná překážka, která by mu případně bránila znovu kandidovat.”

Reklama

Výběr článků

Načítám