Hlavní obsah

Prezident mě sám pozval. Baví ho zprávy, že je mrtvý, řekl Vondráček

Praha
Aktualizováno

Šéf Sněmovny Radek Vondráček (ANO) navštívil prezidenta Miloše Zemana na jeho pozvání, mají spolu dobrý vztah, řekl rádiu Impuls. Současně uvedl, že dekret o svolání nově Sněmovny podepsal přímo před ním. Prezident se prý baví nad zprávami, že je mrtvý.

Foto: Kancelář prezidenta republiky

Volební komisař navštívil prezidenta Miloše Zemana v Lánech. Archivní foto.

Článek

„Prezident mě chtěl osobně vidět. Máme dobrý vztah. Bylo vidět, že mě rád vidí. Asi mu chybí setkávání,“ uvedl Vondráček. „Nechtěl jsem způsobit problém, vyhověl jsem přání pana prezidenta,” dodal.

A doplnil, že prezident podepsal dokument o svolání Sněmovny před ním. „Pan Kruliš byl v místnosti, pořídil fotografii,“ řekl s tím, že on ji však u sebe nemá.

Je podpis prezidenta z ARO pravý? Prověří to žalobci a policie

Krimi

Zopakoval také, že prezident s ním vtipkoval. Řešili spolu i volby. „Výsledky vzal na vědomí, říkal, že sleduje monitoring a baví ho zprávy, že je mrtvý,” prohlásil Vondráček.

U prezidenta byl jen několik minut. „Je vidět, že je unavený,” zdůvodnil.

Do pokoje ho dovedla policie 

Současně také Vondráček zveřejnil na sociálních sítích k průběhu návštěvy prohlášení. „U vstupu mě vyzvedla ochranná služba policie ČR a zavedla mě až do pokoje pana prezidenta, přičemž Miloš Zeman mě hned zdravil a zval dál,” uvedl.

Babiš plísní Vondráčka: Návštěva u Zemana byla velká chyba

Domácí

Vondráčka prý také překvapilo, že o návštěvě nevěděli lékaři. „A upřímně, vás by napadlo, že v Ústřední vojenské nemocnici je možné se k panu prezidentovi dostat bez vědomí lékařů? Celá situace mě mrzí, byla to chyba,” doplnil. A omluvil se řediteli nemocnice a ošetřujícím lékařům.

„Také bych chtěl podotknout, že to nebyla primárně návštěva Radka Vondráčka za Milošem Zemanem, ale jako předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky jsem navštívil prezidenta republiky a cílem mé návštěvy byl ústavní akt rozhodnutí prezidenta republiky o svolání zasedání Poslanecké sněmovny,” vysvětlil důvod návštěvy.

Reklama

Výběr článků

Načítám