Hlavní obsah

Prezident jmenuje moji vládu v řádu týdnů, řekl Fiala po jednání se Zemanem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman se v sobotu spojil prostřednictvím videokonference s předsedou ODS a kandidátem sněmovní většiny na nového premiéra Petrem Fialou. Podle Fialy se nebavili o konkrétních jménech, pověření k sestavení vlády nedostal, ale i Zemanovi je jasné, že vládu sestavuje on. Prezident ji chce jmenovat v řádu týdnů.

Vyjádření Petra Fialy po rozhovoru s prezidentem Milošem ZemanemVideo: ČTK

 
Článek

„Bavili jsme se o politické situaci a dalších ústavních krocích. Na příštím setkání bych předložil seznam kandidátů na ministry,“ řekl Fiala.

Termín, kdy by ho mohl Zeman jmenovat premiérem, Fiala neřekl. „Nekladl mi žádné podmínky, dohodli jsme se, že se budeme pravidelně setkávat, novou vládu chce jmenovat v řádu týdnů,“ uvedl Fiala.

Fiala dále uvedl, že prezident po ustavující schůzi Sněmovny přijme demisi Babišovy vlády. Pak se znovu setkají. Se Zemanem neprobíral jména kandidátů do budoucí vlády. V tuto chvíli nejsou, uvedl Fiala. Prezident se s kandidáty bude chtít setkat.

„Prezident republiky a předseda ODS se dohodli na budoucí spolupráci. S tím, že oba uvítali nabídku na pravidelné schůzky a pravidelná jednání,“ napsal na Twitteru prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám