Hlavní obsah

Premiér nabádá k nakupování poslanců, napsala Klasnová véčkařům

Novinky, jas

Místopředsedkyně Věcí Veřejných Kateřina Klasnová se obrátila na spolustraníky s dopisem, v němž je vyzývá, aby nynější rozkol ve straně využili k pozitivním změnám. Zároveň zaútočila na premiéra Petra Nečase (ODS), který podle ní nabádá k "nakupování poslanců" a nedodržuje koaliční smlouvu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kateřina Klasnová u soudu

Článek

"VV nechtějí kupčit s premiérem o účast ve vládě. To, co se nyní děje, je naprosto bezprecedentním nakupováním poslanců v přímém přenosu, ke kterému nabádá přímo sám premiér země. Pan premiér také nyní nedodržuje koaliční smlouvu, drží ve vládě ministry, kteří již nemají mandát v ní být," uvedla Klasnová.

Vrátila se rovněž i k fungování koalice ODS, TOP 09 a VV, v níž podle ní nebyly strany v rovnocenném postavení.

"Přirovnám-li koalici k manželství, pak říkám, že manželství může fungovat i v italském stylu, ale bez podrazů. I ve vztahu vedle sebe mohou obstát dvě výrazné osobnosti, i v koalici mohly obstát tři suverénní politické strany. Musí ale jít o partnerství rovnocenné. Odmítám submisivní postavení, odmítám účelově vzniklé platformy," ohradila se Klasnová vůči akci nyní již bývalé stranické kolegyně Karolíny Peake, která stranu spolu s dalšími poslanci VV opustila.

Klasnová uvedla, že by s volbou nového vedení ráda obnovila důvěru ve VV a jasně stanovila ideové směřování strany.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám