Hlavní obsah

Přelom července a srpna proprší

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Počasí v červenci nebude lámat žádné rekordy. Teploty budou až do začátku srpna spíše průměrné, nebo mírně podprůměrné. V polovině prázdnin ale meteorologové očekávají více srážek. Vyplývá to z dlouhodobé předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Foto: Pavel Orholz, Právo

Článek

Celý nadcházející týden by se teploty neměly vyšplhat nad 30 °C. Zatímco na jeho začátku bude podle meteorologů přes den mezi 23 až 27 °C, v polovině týdne se oteplí až na 28 °C. Koncem týdne by se mohlo ochladit o více než pět stupňů.

Noční teploty se během druhého červencového týdne budou pohybovat mezi 14 a 9 °C. Vítr by neměl přesáhnout rychlost 5 m/s. Pršet bude jen ojediněle, obloha by měla být převážně jasná.

Bez větších výkyvů by se mělo obejít počasí také v dalších třech týdnech, na přelomu července a srpna by však mělo více pršet. Denní teploty se však stále budou pohybovat nad dvacítkou.

Průměrná teplota v Česku byla v letech 1981 až 2010 od 8. července do 4. srpna 18,6 stupňů Celsia, průměrný úhrn srážek dosáhl 77 milimetrů. Průměrné hodnoty jsou pro celou ČR do nadmořské výšky přibližně 600 metrů.

Reklama

Výběr článků

Načítám