Hlavní obsah

Předseda ČSSD na Zlínsku oznámil rezignaci

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

Předseda krajského výkonného výboru ČSSD Zlínského kraje Josef Vacula oznámil v pondělí večer rezignaci na svou funkci. Zlínsko bylo jediným krajem, který před sjezdem ČSSD nepodpořil jako kandidáta na předsedu ČSSD Stanislava Grosse, ale Zdeňka Škromacha. Vacula se tak rozhodl, neboť se jeho názory s většinou krajského výboru rozcházely. Rezignace podle Vaculy nesouvisí se současnou vládní krizí.

Foto: Jana Matějíková

in-line Olešná

Článek

"Není tajemstvím, že mám dlouhodobé názorové rozdíly s většinou krajského výkonného výboru ČSSD Zlínského kraje," napsal v SMS Právu. "Mé rozhodnutí nijak nesouvisí se současnou kampaní kolem tzv. vládní krize," dodal Vacula.

"Nehodlám spekulovat, na čí straně je pravda. Za současné situace považuji za důležitější jednotný postup strany. Eskalaci jakýchkoli sporů nepokládám za prospěšnou ani pro krajskou organizaci ČSSD, ani pro stranu jako celek. To je, kromě důvodů osobních a zdravotních, hlavní motiv mého rozhodnutí rezignovat na funkci předsedy krajského výkonného výboru," napsal odstupující předseda Právu.

Na krajské konferenci v lednu požádal Vacula o vyslovení důvěry a velkým poměrem ji od delegátů získal. Podle informací Práva se do sporu se zbytkem krajského výboru dostal kvůli svému odmítavému postoji k vytvoření široké koalice s ODS a KDU - ČSL na krajské úrovni po loňských listopadových volbách.

Zlínskou krajskou organizaci povede až do listopadové konference její první místopředseda František Novosad, doplňuje ČTK.

Reklama

Výběr článků

Načítám