Hlavní obsah

Předávání vyznamenání bude na Nový rok. Zeman se už těší

• Aktualizováno

Ceremoniál k předávání státních vyznamenání bude přesunut z 28. října na 1. ledna. Hrad uvedl, že se prezident Miloš Zeman již těší, že je předá osobně.

Foto: Kancelář prezidenta republiky

Prezident Miloš Zeman při volbě do Sněmovny

Článek

„Prezident republiky dnes potvrdil, že pro ceremoniál spojený s předáním propůjčených a udělených státních vyznamenání využije řádového dne 1. ledna 2022. Těší se, že bude moci státní vyznamenání předat osobně,“ sdělil Vít Novák z prezidentské kanceláře.

Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček upřesnil, že na státní svátek 28. října Hrad zveřejní jména letošních vyznamenaných. Ceremoniál se pak uskuteční na Nový rok. Vyznamenání při něm obdrží i lidé ocenění loni. Před rokem se ceremoniál neuskutečnil kvůli epidemii koronaviru, i tehdy Hrad zveřejnil seznam vyznamenaných.

Loni byl ceremoniál odložen kvůli epidemii covidu, letos je důvodem odkladu zdravotní stav prezidenta Miloše Zemana, který je hospitalizován v Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN).

Hrad ukázal video s prezidentem z minulého týdne

Domácí

Hradní kancléř Vratislav Mynář ve čtvrtek zveřejnil videozáznam, na němž prezident minulý týden podepsal svolání Sněmovny na 8. listopadu. K podpisu došlo na lůžku v době, kdy již byl kancléř informován o stanovisku lékařů, kteří konstatovali, že prezident není schopen pracovat.

Zeman není schopen výkonu funkce, přečetl Vystrčil stanovisko ÚVN

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám