Hlavní obsah

Pražští strážníci se hádají s nepoctivými taxikáři

Právo, jam
Praha

Několika desítkám pražských taxikářů se daří kazit pověst této služby v Česku u většiny zahraničních turistů. Městská policie v Praze zveřejnila záběry, na nichž se několik z nich vymlouvá, proč porušuje dopravní předpisy.

Článek

„Jsou vyhlášení tím, že nerespektují regulovanou cenu a na svých vozech inzerují devadesát korun za kilometr, proto jim říkáme devadesátikorunoví taxikáři,“ říká náměstek ředitele pražské městské policie Ludvík Klema. Nejvyhlášenější taxikáři jsou pro strážníky už známými firmami a předvádí se i s vědomím, že je při kontrole městská policie natáčí, aby měla potřebné důkazy.

Podle pražského magistrátu je s nimi takřka marné bojovat, na pokutách už někteří dluží milióny, auta jim úřad zabavit nemůže a z exekucí si hlavu nedělají. Proto chce nyní město zpřísnit postihy a jednoznačně vzkazuje, že svůj boj proti této skupině nevzdá.

Tito taxikáři chování policie označují za cílenou šikanu ze strany úřadu i strážníků, často si proto jejich zákroky filmují. Na protest proti regulaci cen v taxislužbě pak pořádají blokády ulic v okolí magistrátu.

Taxikáři v boji místo podání u stížností soudů či úřadů často používají hrubý slovník i fyzické násilí a to jak vůči městským úředníkům, které znají, tak i vůči konkurenci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám