Hlavní obsah

Pražský primátor Hřib má policejní ochranu a nesmí jezdit MHD

– Praha
Novinky, ren

Pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) dostal policejní ochranu. Nesmí ani používat městskou hromadnou dopravu. Novinkám to potvrdila jeho mluvčí Martina Vacková.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Primátor Zdeněk Hřib (Piráti)

Článek

„Mohu potvrdit, že pan primátor Zdeněk Hřib má krátkodobou policejní ochranu. Termín jejího ukončení nebyl stanoven. Důvody a konkrétní způsoby ochrany není možné komentovat z rozhodnutí Policie ČR,” sdělila Vacková.

Dodala, že Hřib nyní jezdí do práce autem, ač dosud jezdil hromadnou dopravou.

Uvedla, že Hřib před nějakým časem podával trestní oznámení za stalking. Byl sledován až domů. Podle ní není jasné, zda ochrana s tímto oznámením souvisí. „Pokud ano, znamenalo by to i ohrožení pro jeho manželku a tři děti,” uvedla Vacková.

Pražští policisté letos 19. března zadrželi muže, který po telefonu vyhrožoval primátorovi kvůli zavedeným opatřením proti šíření koronaviru. Muže obvinili z trestného činu vydírání. Čím konkrétně muž primátorovi vyhrožoval, policisté ani magistrát nesdělili.

Ochranu má i Kolář

Podle týdeníku Respekt jsou pod policejní ochranou i starosta Prahy 6 Ondřej Kolář. Ten nechal na území městské části odstranit sochu maršála Koněva.

Foto: Milan Malíček, Právo

Odstraňování sochy maršála Koněva z parku Prahy 6 Bubenči.

Podle týdeníku se z Ruska do Evropy přesouvá skupina zpravodajských důstojníků a do Prahy přijel jeden člověk, který by mohl být starostovi Kolářovi nebezpečný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám