Hlavní obsah

Pražská zoo vpustí nejvýš 8500 návštěvníků denně

Zoologická zahrada v Praze, která se návštěvníkům otevře v pondělí 27. dubna, bude vpouštět jen 8500 lidí denně. Vstupenku nebude možné koupit na místě, což platí i pro Zoo Zlín, kde se také chystají přivítat návštěvníky. O tom, že se zoologické zahrady mohou od pondělí otevřít, rozhodla vláda ve čtvrtek.

Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Slůně v pražské zoo (archivní foto)

Článek

Prodej vstupenek on-line byla jedna z podmínek pro otevření zoologických a botanických zahrad a arboret.

„Uzavřeme pokladny a zájemci o návštěvu budou mít možnost zakoupit si e-vstupenky, a to vždy od 17 hodin dne předcházejícího návštěvě a během něj. Objem prodeje těchto e-vstupenek však bude limitován tím, že musíme zohlednit držitele běžných jednorázových či vícenásobných vstupenek, které si zakoupili již dříve a pro které budeme část kapacity rezervovat,” uvedl ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek s tím, že aktuální počet návštěvníků se bude zobrazovat na webu zoo.

Zoo při rekordní návštěvě přivítala přes 20 tisíc lidí za den, 8500 zhruba odpovídá standardním letním návštěvám.

Olomoucká zoo se chlubí novorozeným „kuťošem”

Domácí

Vládní opatření proti nemoci covid-19 uzavřela zoo veřejnosti 13. března. Loni do zoo přišlo 1 456 526 návštěvníků, o 8000 více než v rekordním roce 2016.

Ředitel také doplnil, že avizovaný vstup příslušníků Integrovaného záchranného systému a pracovníků ve zdravotnictví za jednu korunu bude platit až ode dne, kdy zoo bude fungovat ve standardním provozu, tedy patrně od 25. května.

Pandemie v královodvorské zoo zbrzdila ochranářské programy

Domácí

Uzavřeny zatím budou všechny vnitřní expozice a pavilony, rovněž nebude přístupná expozice lemurů ani prostory u výběhu goril. Neuskuteční se ani komentovaná krmení a další program. Vstup do prostor venkovních zahrádek restaurací bude ohrazený páskami a na povinnost nosit roušky a dodržovat rozestupy budou upozorňovat nově instalované informační tabule. Na dodržování těchto opatření budou podle ředitele zoo dohlížet pracovníci zoo i strážníci městské policie.

Pravidla shlukování v Česku: Hlouček, mezera, hlouček. A roušky

Koronavirus

Do Zoo Zlín jen hlavním vstupem

Pouze e-vstupenku si budou moci koupit také zájemci o návštěvu Zoo Zlín. Platná je i celoroční karta Zoo Zlín Family.

„Online vstupenky okamžitě po zaplacení doručíme na zadaný e-mail. Poprosíme návštěvníky, aby si je raději vytiskli, výrazně tak urychlíme průchod přes turnikety do areálu zahrady,“ uvedla mluvčí zoo Romana Bujáčková.

VÝLETY Z KARANTÉNY: Přijďte navštívit zajímavé obyvatele Zoo Jihlava

Domácí

K dispozici bude zatím jen hlavní vstup, dohlížet se bude na rozestupy po dvou metrech a s rouškami na obličeji. U vstupu do zoo, restaurací a toalet budou umístěny stojany s dezinfekcí. Otevřou se i všechny restaurace, občerstvení nabídnou přes výdejní okénka.

Vláda původně avizovala, že zoologické zahrady budou moci otevřít až 25. května. Ve čtvrtek 23. dubna ale rozhodla, že návštěvníci do nich mohou chodit skoro o měsíc dříve.

Ministerstvo zdravotnictví v pátek zveřejnilo na webu podrobnější podmínky, za kterých bude moci být zoo v provozu. Návštěvníci si budou moci vstupenky zakoupit jen on-line, aby se zamezilo shlukování lidí na místě, zdůvodnilo ministerstvo. Počet návštěvníků nesmí přesáhnout 150 lidí na hektar.

Reklama

Výběr článků

Načítám