Hlavní obsah

Prázdniny uzavře studená fronta s bouřkami a přeháňkami

Novinky, jas

Příjemné letní teploty, které v posledních dnech panovaly na našem území, ukončí v pátek přechod studené fronty. Ta s sebou vedle ochlazení přinese i dešťové srážky. Podobný charakter počasí vydrží minimálně až do počátku příštího týdne. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Článek

"Studená fronta změní počasí v ČR od severozápadu v noci na pátek. Přes den bude převážně oblačno až zataženo s deštěm, přičemž zejména ve vyšších polohách může místy napršet až 30 milimetrů srážek," upozornila Honsová. Objevit se mohou i bouřky.

Ranní teploty budou kolísat mezi 19 a 15 stupni, odpolední maxima se v Čechách dostanou na 20 až 24 stupňů Celsia. Na jižní Moravě může být ještě až 26 stupňů.

Sobota slibuje oblačnou až polojasnou oblohu s občasnými přeháňkami. Zejména na Moravě a ve Slezsku se mohou objevit i bouřky. Ranní teploty poklesnou na 16 až  12 stupňů, přes den se dostanou na 16 až 20, přičemž na východě republiky může být ještě o zhruba dva stupně tepleji.

Velmi podobný charakter si počasí uchová i v neděli, která bude opět převážně oblačná či polojasná. Znovu se objeví dešťové přeháňky. Ranní teploty budou mezi 11 a sedmi stupni Celsia, odpolední 16 až 20.

Žádnou změnu neslibuje ani počátek příštího týdne. V pondělí i úterý by mělo být převážně oblačno s přeháňkami a teplotami v intervalu 16 až 20 stupňů. Ráno se rtuť teploměru bude pohybovat pouze mezi 10 a šesti stupni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám