Hlavní obsah

Prázdniny se rozloučí sluníčkem a teplotami kolem 27 stupňů

Do konce prázdnin zbývají dva pracovní týdny a meteorologové slibují, že počasí v tomto období by mělo být slunečné s příjemnými teplotami kolem 27 °C. Dočkat bychom se mohli dokonce i několika dnů, kdy se rtuť teploměru vyšplhá na 30 °C. Déšť by měl dorazit až v týdnu od 29. srpna do 4. září, v tomto období by mělo spadnout nejvíce srážek.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V týdnu od 15. do 21. srpna bude převážně slunečno. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat kolem 28 °C.  Přeháňky a bouřky dorazí o víkendu, kdy by se mělo lehce ochladit a teploty se zastaví na zhruba 25 °C.

Podobný ráz počasí by měl panovat v týdnu od 22. do 28. srpna. Opět by mělo převládat slunečné počasí a v druhé polovině pracovního týdne zřejmě rtuť teploměru vystoupí až k 30 °C.

Od 29. srpna do 4. září by se ranní teploty měly pohybovat v intervalu mezi 10 až 14 °C, odpolední mezi 21 až 25 °C. Tento týden by měl být také nejdeštivější. Podle meteorologického výhledu se ale nepředpokládají žádné vydatné deště, průměrný týdenní úhrn spadlých srážek by se měl pohybovat od 10 do 20 mm.

V týdnu od 5. do 11. září by se mělo počasí vylepšovat. Zpočátku by mělo být polojasno až oblačno, postupně bude jasno. Porostou také teploty. Ranní by měly být v intervalu mezi 13 až 8 °C, odpolední mezi 22 až 25 °C, postupně porostou až k 27 °C.

Reklama

Výběr článků

Načítám