Hlavní obsah

Pražané v nejistotě. Nikdo neví, co bude s opencard

Praha

Budoucnost opencard je podle společnosti eMoneyServices, která je správcem licencí, stále krajně nejistá. Firma ve středu dementovala, že by existovala dohoda s hlavním městem na prodloužení provozu opencard do konce měsíce. Smlouva přitom končí již 18. června.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Opencard

Článek

„Společnost je nucena dementovat prohlášení některých představitelů hlavního města Prahy o tom, že byla v noci ze 2. na 3. června uzavřena dohoda o zajištění provozu opencard do konce června 2014,” uvedl mluvčí společnosti Martin Opatrný.

„Žádná dohoda nebyla do této chvíle uzavřena, stejně jako nedošlo k jakémukoli jednání ohledně předložené nabídky z 5. 5. 2014,“ odkázal na prvotní nabídku k prodeji práv na provozování karet.

Firma požadovala po hlavním městu půl miliardy korun, což Praha označila za nepřijatelné. Další desítky miliónů Praha firmě dluží za část vydaných karet. Bez splacení tohoto dluhu nemají jednání příliš šancí se posunout.

V úterý firma navrhla, že prodá Praze práva na provoz karet za 85 miliónů, ale do městské společnosti Operátor Opencard vstoupí soukromí investoři, kteří budou participovat na zisku. [celá zpráva]

Praha současně připravuje krizovou variantu návratu papírových kupónů a chce připravit nové výběrové řízení na provozovatele městské karty.

Projekt Opencard doposud přišel na více než 1,35 miliardy korun a kartu užívá přes 1,2 miliónu osob.

Reklama

Související témata:

Související články

Praha pohřbí opencard

Hlavní město nebude platit společnosti eMoneyServices (EMS) stovky miliónů korun za licence k projektu Opencard. V úterý to uvedl primátor Tomáš Hudeček (TOP...

Praha dostala miliónovou pokutu za opencard

Praha dostala od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) miliónovou pokutu za porušení zákona o veřejných zakázkách při uzavírání dvou smluv souvisejících...

Výběr článků

Načítám