Hlavní obsah

Pravicoví radikálové se v září chtějí vrátit do Ostravy

Právo, den

Ještě ani nevychladly emoce ze sobotních pouličních bojů policie s pravicovými radikály v ostravských ulicích a na sociálních sítích se již extrémisté znovu hecují k dalším podobným akcím. Do Ostravy se zřejmě plánují vrátit již za měsíc. Přitom při střetu v Ostravě po protiromské demonstraci policie zadržela 62 osob a zraněno bylo přes 20 policistů. Dosud probíhají policejní výslechy zadržených a ještě nepadla ani žádná obvinění.

Foto: Ivan Blažek, Právo

Demonstrace extremistů

Článek

Na sociální síti Facebook se v neděli dopoledne začali svolávat radikálové na protiromskou demonstraci do Ostravy konanou 27. září. Měla by se odehrát na náměstí SNP v Ostravě-Jih, což je nejlidnatější část Ostravy, která má problémy s kriminalitou a s ubytovnami pro sociálně slabé. Je tedy možné, že za měsíc bude muset ostravská policie a město znovu řešit mimořádnou událost.

Na webu Dělnické strany sociální spravedlnosti je tato akce pojata jako mítink s předsedou této strany Tomášem Vandasem. Na náměstí SNP by se měl konat v tento den od 18 hodin. O dvě hodiny dříve se pak stejná akce koná v Havířově na náměstí Republiky.

Reklama

Výběr článků

Načítám