Hlavní obsah

Přátel Miloše Zemana už je 500. Plánují první akci

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sdružení Přátelé Miloše Zemana vzbudilo velký rozruch. Počet zájemců o členství už dosáhl 500. Ještě před dvěma týdny byl přitom počet zájemců o členství jen poloviční. Iniciátoři sdružení již podali žádost o registraci na ministerstvo vnitra. A plánují první velkou akci. Sdružení zaujalo i některé poslance ČSSD.

Článek

Že počet zájemců o sdružení Přátelé Miloše Zemana narostl na 500, potvrdil Novinkám Miroslav Šlouf, který radil Zemanovi v době, kdy byl premiérem. Konkrétní jména zájemců nechtěl sdělit, je podle něj potřeba počkat na dobu, kdy budou oficiálně podávány přihlášky.

Podle Šloufa se zájemci rekrutují z celé republiky. „Jsou mezi nimi známá jména,“ prozradil. Sdružení také zaujalo některé zákonodárce sociální demokracie. „Poslanci se zajímají, někteří velmi živě,“ prozradil Šlouf s tím, že jim ale nyní radí, aby ještě vyčkali, protože nyní nemá smysl „rozviřovat hladinu“.

Šlouf před časem Právu řekl, že na podzim by sdružení mohlo mít až 1000 členů. Za tím si stále stojí. „Platí to, dokonce jsem trošičku větší optimista, ale nechci být neskromný,“ řekl Novinkám.

Zeman: Těší mne, že mám hodně přátel

Zemana narůstající počet zájemců těší. „To byste se měl zeptat organizátorů tohoto sdružení. Jinak každého člověka samozřejmě těší, když má hodně přátel,“ řekl Miloš Zeman Novinkám na dotaz, co říká na zvyšující se počet zájemců o sdružení jeho přátel.

Iniciátoři sdružení, mezi kterými figuruje jako mluvčí exministr průmyslu a obchodu Miroslav Grégr, již podalo žádost o registraci na ministerstvo vnitra.

„Žádost o registraci, jejíž součástí jsou i stanovy, byla předložena ministerstvu vnitra,“ potvrdil Šlouf. Doufá, že v polovině července bude registrace hotova. Po zaregistrování začne sdružení nabírat přihlášky.

První akce sdružení Přátelé Miloše Zemana by podle něj měla proběhnout v září. „Mělo by to být shromáždění členů sdružení. To by mělo schválit program práce sdružení,“ sdělil Šlouf. Pozvánku dostane i člověk, kvůli kterému sdružení vzniklo - Miloš Zeman. „Určitě jej pozveme, když jsme jeho přátelé,“ řekl Novinkám Šlouf.

Rath: Sdružení bude naším spojencem

Místopředseda oposlaneckého klubu a stínový ministr zdravotnictví ČSSD David Rath se založení sdružení nebrání. „Myslím si, že určitě toto sdružení bude držet programové cíle sociální demokracie, a tudíž to bude jakýsi náš spojenec,“ reagoval Rath.

ČTYŘI PRIORITY SDRUŽENÍ PŘÁTEL MILOŠE ZEMANA

1) Propagovat názory a postoje Miloše Zemana jako významné osobnosti politického života České republiky

1) Propagovat názory a postoje Miloše Zemana jako významné osobnosti politického života České republiky2) Vytvořit platformu pro přátele a sympatizanty Miloše Zemana k vyjádření jejich názorů a umožnit občanů ČR seznámit se s těmito názory

1) Propagovat názory a postoje Miloše Zemana jako významné osobnosti politického života České republiky2) Vytvořit platformu pro přátele a sympatizanty Miloše Zemana k vyjádření jejich názorů a umožnit občanů ČR seznámit se s těmito názory3) Přispět ke kultivaci politiky v ČR, vrátit smysl politickému dialogu

4) Přispět k tomu, aby se politika v ČR opět stala věcí veřejnou

„Pokud je tady nějaká skupina lidí, kteří mají pocit, že je lépe pomáhat k prosazování myšlenek sociální demokracie, ne v samotné sociální demokracii, ale v nějakém takovém sdružení, tak proč tomu bránit,“ doplnil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám