Hlavní obsah

Prahu čeká víkend oslav i omezení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu čeká Prahu několik významných událostí, které ovlivní dopravu i bezpečnost. Pražský dopravní podnik (DPP) proto v sobotu a neděli posílí metro i tramvajovou dopravu. V sobotu se od 14 hodin na Letenské pláni uskuteční Demonstrace pro demokracii, při níž není plánovaná žádná uzavírka.

Foto: Mapy.cz

Článek

„Jelikož se ze strany organizátorů předpokládá velká účast demonstrantů, nelze v okolí Letenské pláně vyloučit i částečné omezení dopravy. Z tohoto důvodu doporučujeme všem občanům a návštěvníkům Prahy, aby raději od 12 do 19 hodin použili okolní komunikace,“ uvedla mluvčí pražské policie Eva Kropá­čová.

V souvislosti se sobotním plánovaným večerním videomappingem na budovu Akademie věd ČR dojde od 18 hod. do 20 hodin k omezení dopravy v ulici Národní.

Neděle pak bude patřit oslavám třicátého výročí sametové revoluce, které si vyžádají řadu dopravních opatření. Ta začnou už v sobotu 16. listopadu. „V souvislosti s dopravními opatřeními je pro veřejnost zřízena i informační linka,“ sdělil náměstek primátora pro bezpečnost Petr Hlubuček (Spojené síly pro Prahu). Linka, jejíž číslo je 800 100 991, bude v provozu v sobotu od 9 do 21 hodin, v neděli pak od 8 do 22 hodin.

Minář: Jestli je Babiš chlap, ať ukáže národu, že se nebojí, a vyvrátí naše argumenty

Domácí

Dopravní opatření se budou týkat především komunikací Wilsonova, Mezibranská a Legerova, kde je nutné počítat s omezeným provozem nebo také s úplnými uzavírkami.

Na Národní třídě a mostě Legií od nedělní páté hodiny ranní až do půlnoci nebudou jezdit tramvaje. Tramvajový provoz bude přerušen přibližně na jednu hodinu od 14.30 hodin také na křižovatce Albertov. Linky 7, 14 a 18 pojedou přes I. P. Pavlova a Karlovo náměstí. V úseku Otakarova–Divadlo Na Fidlovačce–Svatoplukova– Ostrčilovo náměstí pojede náhradní autobusová doprava X7. S dopravními komplikacemi je dále nutné počítat i na Václavském náměstí.

„Nejzásadnější omezení v dopravě jsou plánována v souvislosti s videomappingem promítaným na Národní muzeum na Václavském náměstí a s dalšími souvisejícími akcemi: od 18 do 24 hodin bude uzavřena doprava na pražské magistrále před Národním muzeem. Z tohoto důvodu prosíme všechny občany, aby do centra města nejezdili vozidly,“ upozornila Eva Kropáčová.

Klaus ostře zaútočil na Milion chvilek

Stalo se

Na bezpečnost všech účastníků akcí a plynulost silničního provozu bude v neděli dohlížet více než pět set policistů služby dopravní, pořádkové a kriminální policie. Při zajištění bezpečnosti obyvatel a veřejného pořádku budou pomáhat taktéž policisté ze speciální pořádkové jednotky a antikonfliktního týmu.

Posílené vlaky

Největší železniční dopravci budou v sobotu kvůli chystané demonstrací v Praze na Letné posilovat své spoje. České dráhy (ČD) navýší kapacity přibližně o 1000 míst k sezení a vozy navíc bude přidávat i RegioJet. Zvláštní vlaky ale vypraveny zřejmě nebudou.

Reklama

Výběr článků

Načítám