Hlavní obsah

Praha i dopravní podnik dostaly pokutu za Opencard

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) uložil kvůli projektu Opencard pokutu hlavnímu městu i pražskému dopravnímu podniku. Praha má za porušení zákona o veřejných zakázkách zaplatit 600 000 korun, dopravce půl miliónu. Proti nepravomocnému rozhodnutí se město i podnik odvolaly.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Kritizovaný projekt Opencard už stál kolem miliardy korun. Především v počátku ho provázely problémy a nevýhodné smlouvy. Protikorupční policie loni obvinila pět úředníků z pražského magistrátu, všichni čelí obvinění z porušování povinnosti při správě cizího majetku. Dvěma úředníkům tento měsíc obvinění rozšířila.

Pražští radní v úterý rozhodli o tom, že zruší stomiliónový tendr na dodávku karet Opencard, který byl vyhlášen loni v říjnu. Důvodem byl malý počet uchazečů. Praha zároveň vypíše novou menší zakázku.

Kartu Opencard vlastní přes 950 000 lidí, slouží především jako tramvajenka a průkazka do knihovny. Je možné na ni získat také slevy.

Reklama

Výběr článků

Načítám