Hlavní obsah

Hřib: Větší část opatření zůstane

Po konci nouzového stavu nebudou zrušena všechna omezení. Ministerstvo zdravotnictví jich většinu zachová, sdělil po pátečním jednání hejtmanů s vládou pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti). Pražský krizový štáb v pátek uložil primátorovi, aby vyhlásil na území hlavního města stav nebezpečí. Zda se tak stane, zatím nebylo rozhodnuto. Jednat o tom bude vedení Prahy mimo jiné se Středočeským krajem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Primátor hl. m. Prahy Zdeněk Hřib

Článek

„Z informací, které dnes zazněly na odpoledním jednání Asociace krajů ČR s vládou, vyplývá, že v pondělí po ukončení nouzového stavu nedojde k okamžitému zrušení všech omezení. Naopak lze očekávat, že ministerstvo zdravotnictví větší část opatření zachová. Koronavirus v noci z neděli na pondělí opravdu nezmizí,” uvedl Hřib.

Podle primátora se od pondělí změní pouze osoba krizového manažera. „Ukázalo se, že v dosavadním režimu nouzového stavu pod vedením pana premiéra (Andreje Babiše) naše země dosáhla smutného třetího nejhoršího místa v EU,” uvedl Hřib.

Omezení pohybu i obchodů. Karlovarský kraj nachystal vyhlášení stavu nebezpečí

Domácí

Revidována by měla být jednotlivá opatření, u některých se podle Hřiba ukázalo, že nefungují. Obnovena podle něj musí být důvěra občanů. „Opatření musí být více zaměřená na osobní odpovědnost a nesmí nikoho zbytečně šikanovat. Osobně věřím v disciplínu Pražanů, kteří i v minulosti ukázali, že umí být zodpovědní a ohleduplní ke svému okolí. Nepochybuji o tom, že v tom budou pokračovat i nadále,” dodal Hřib.

Pražský krizový štáb v pátek rovněž pověřil pražského koordinátora očkování Martina Ježka k jednání o nákupu antigenních testovacích sad pro školy. Radního Víta Šimrala (Piráti) štáb pověřil testování koordinovat. Město se rovněž rozhodlo vybudovat v Kongresovém centru Praha očkovací místo s kapacitou až 1000 lidí denně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám