Hlavní obsah

Praha 10 si zarezervovala koupi vily po bratrech Čapkových

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zastupitelé Prahy 10 na svém pondělním jednání schválili rezervační smlouvu s Karlem Scheinpflugem na koupi vily po bratrech Čapkových. Scheinpflug chce za vilu a vybavení po Karlu Čapkovi minimálně 49 miliónů korun. Doba rezervace je do 30. září 2013, a pokud jedna ze stran kupní smlouvu neuzavře, nevyplývají z toho žádné sankce.

Foto: Milan Malíček, Právo

Vila bratří Čapků na pražských Vinohradech.

Článek

„Předmětem rezervace je vila po Karlu Čapkovi, zastavěný pozemek a zahrada a historický inventář, který se v objektu nachází, který se pro potřeby této smlouvy označuje jako předmět převodu,“ píše se v dokumentu, který schválili zastupitelé.

Záměr koupit vilu i s vybavením zastupitelstvo Prahy 10 schválilo již na svém zasedání 5. června. Radnice na tomto zasedání uvedla, že chce za dům zaplatit 30 miliónů korun a za vybavení 19 miliónů. Vlastníkem požadovaná cena činí v součtu 55 miliónů, píše se v materiálu.

Radnice nyní bude postupovat tak, že po dohodě se Scheinpflugem budou vybráni soudní znalci, kteří zajistí zpracování znaleckých posudků hodnoty vily a historického inventáře. Následně bude pořízen soupis historického inventáře. Poté bude připraven příslušný návrh kupní smlouvy, který bude projednán s vlastníkem, a následně jej na svém zářijovém jednání prodiskutuje zastupitelstvo Prahy 10.

Bratři Čapkové si dvojdům na Vinohradech nechali postavit v letech 1923–1924 podle návrhu architekta Ladislava Machoně. Po jejich smrti zdědili dům pozůstalí rodinní příslušníci. Pozemek v nabídce realitní kanceláře má bezmála tisíc metrů čtverečních.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám