Hlavní obsah

Pozemek na Proseku zůstane sportovcům

Právo, cie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návrh na změnu územního plánu, který by pozemky určené pro sport sloužící SK Prosek Praha změnil na stavební, výbor pro územní rozvoj pražského zastupitelstva zamítl. Budoucnost největšího sportovního klubu Prahy 9 a Prahy 18 vypadá o něco pozitivněji, zní z vysočanské radnice.

Foto: Lucie Fialová, Právo

Sportoviště na Proseku nutně potřebuje modernizaci.

Článek

Sportoviště potřebuje modernizaci, jenže klub nemá peníze. Proto chtěl prodat polovinu 4,2hektarového pozemku investorovi, který by tam postavil obytné domy. Z toho důvodu v roce 2019 požádal radnice Prahy 18 a 9 o změnu územního plánu. S tím devátá část nesouhlasila stejně jako obyvatelé této části Proseku.

Dům jí obsadili kondoři. Všechno je poškrábané a pokryté trusem

Koktejl

Zachování sportoviště loni v květnu podpořili i zastupitelé hlavního města, definitivně návrh na změnu sportoviště na stavební pozemky zamítl tento týden magistrátní výbor pro územní rozvoj.

Vrbětický areál má i dnes jen minimální ostrahu

Domácí

„Jednání o budoucnosti SK Prosek Praha pro nás však nekončí,“ konstatuje starosta Prahy 9 Tomáš Portlík (ODS). Protože se obec nechce dostat do situace, že se podobný návrh na změnu územního plánu bude probírat za několik let, zahajuje s klubem jednání.

Reklama

Výběr článků

Načítám