Hlavní obsah

Posun voleb není na stole, sdělil Hamáček po schůzce se Zemanem

– Praha
Novinky, Klára Beranová

Ministr vnitra Jan Hamáček očekává, že se volby uskuteční v plánovaném termínu, posun je podle něho jen hypotetickou možností. Sdělil to v úterý odpoledne po jednání s prezidentem Milošem Zemanem. Uvedl také, že se ještě večer sejde s ministrem zdravotnictví Romanem Prymulou (za ANO) a premiérem Andrejem Babišem (ANO).

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr vnitra a šéf ČSSD Jan Hamáček

Článek

„Posun voleb není na stole. To je pouze hypotetická možnost. Situace by musela být zásadně horší. Volby se zároveň dají odsunout pouze v nouzovém stavu,” sdělil po jednání se Zemanem Hamáček.

Zeman doporučil Rafajovi rezignaci

Domácí

S ním jednal ještě o činnosti v pondělí obnoveného Ústředního krizového štábu nebo o šéfovi Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Petru Rafajovi, jemuž prezident doporučil v pátek rezignovat.

„Já ale nejsem ten, který by to měl komentovat,” sdělil k tomu krátce Hamáček.

Ministr také uvedl, že by se měl ještě v úterý večer sejít s Prymulou a Babišem. Ani v tomto případě ale nechtěl o detailech mluvit.

U Zemana byl i Filip

Ještě před Hamáčkem navštívil prezidenta také šéf KSČM Vojtěch Filip. Ten po jednání uvedl, že spolu mimo jiné řešili rozpočet na rok 2021.

Šéf komunistů Filip se má omluvit Milionu chvilek, rozhodl soud

Krimi

„V každém případě ten rozpočet, který tady představovala paní ministryně financí (Alena Schillerová (za ANO) - pozn. red.), prezident republiky ani já nevidíme jako reálný, ten schodek bude vyšší,” poznamenal po jednání Filip.

Schillerová dříve uvedla, že by mohl být příští rok schodek rozpočtu ve výši 116 miliard korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám