Hlavní obsah

Pospíšil: O koalici budeme jednat s Piráty a Prahou sobě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Předsedou zastupitelského klubu TOP 09 a STAN v Praze se v pondělí odpoledne stal předseda TOP 09 Jiří Pospíšil. Zastupitelský klub rovněž rozhodl, že bude o koalici na pražském magistrátu vyjednávat s Prahou sobě a Piráty. Vyjednávací tým povede Hana Marvanová (za STAN).

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zástupci klubu zastupitelů Spojených sil pro Prahu

Článek

Prioritami jsou podle Marvanové bydlení, doprava a transparentní rozhodování.

Personální otázky chtějí TOP 09 a STAN řešit až podle toho, zda se jim podaří s Piráty a hnutím Praha Sobě dohodnout na společném programu pro městskou radu. Spojené síly, které tvoří koalice TOP 09 a STAN s podporou dalších stran, získaly v Praze 16,3 procenta hlasů. Skončily na čtvrtém místě a stejně jako Piráti a Praha sobě budou mít 13 zastupitelů.

„Naším cílem je, abychom předešli tomu, co se v Praze stalo před čtyřmi lety, kdy zde vznikla koalice bez společné programové vize. Chci proto, abychom se dohodli na podrobném krizovém plánu pro Prahu, který jasně zakotví priority nezbytné pro rozvoj hlavního města v příštích letech,“ sdělil Pospíšil.

Foto: David Ryneš, Novinky

Výsledek voleb do zastupitelstva v Praze

Současně vyzval současnou primátorku Adrianu Krnáčovou, aby současné vedení města už nedělalo žádné zásadní kroky.

Piráti už přišli s nabídkou pro možné koaliční partnery v Praze, podle které by TOP 09 a STAN a Praha Sobě dostaly po čtyřech místech v pražské radě včetně náměstků a Piráti obsadili dvě místa a post primátora.

Pospíšil: Pro jednání s ODS teď není důvod

Piráti a Praha sobě se na tom, že budou usilovat o vytvoření koalice na pražský magistrát spolu se STAN a TOP 09, dohodli už v neděli. Pospíšil po volbách uvedl, že chce jednat i s vítěznou ODS, se kterou se TOP 09 a STAN shodují v pohledu na bydlení a dopravu v Praze.

V pondělí ale řekl, že pro jednání s ODS není teď důvod. S občanskými demokraty podle něj má smysl jednat, pokud jako vítěz voleb přijdou s nějakým řešením, jak zajistit většinu v radě bez hnutí ANO.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám