Hlavní obsah

Pošmourné počasí vydrží do konce týdne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Podle předpovědi meteorologů bude až do konce týdne v České republice zataženo nebo oblačno, od středy by se měly objevit i první přeháňky, které budou postupně sílit v trvalejší déšť. Oblačnost by se mohla začít protrhávat s příchodem víkendu, zároveň se bude zvolna ochlazovat.

Článek

Úterní nejvyšší teploty se mají podle meteorologů pohybovat mezi pěti až sedmi stupni, při nízké oblačnosti však zůstanou na dvou stupních, na horách většinou kolem nuly.

Ve středu bude většinou zataženo, na jihu a západě by se měly objevit první přeháňky. Vítr bude vát od východu a teploty nepřekročí sedm stupňů.

I ve čtvrtek se bude slunce ukazovat spíše zřídka. Na většině území bude oblačno až zataženo, odpolední maxima vystoupí na dva až šest stupňů.

V pátek a v sobotu očekávají meteorologové mírné ubývání oblačnosti, zároveň se bude ochlazovat a na horách začne sněžit. Nejvyšší teploty vystoupí na jeden až pět stupňů, v sobotu bude nejmrazivější ráno, kdy teploty na některých místech klesnou až k mínus osmi stupňům.

Chladněji bude na severovýchodě republiky. V neděli se obloha opět celá zatáhne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám