Hlavní obsah

Poslední letní dny budou chladné a deštivé

Novinky, val
Praha

Přestože astronomický podzim nastane až v neděli, počasí bude v tomto týdnu vysloveně podzimní. Poslední letní dny se totiž ponesou ve znamení zatažené oblohy, vydatného deště a nízkých teplot. Novinkám to řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Profimedia.cz

Deště si v následujících dnech užijeme dosyta.

Článek

V pondělí je na většině území zataženo nebo oblačno, postupně se od západu přidal déšť. Teploty jsou ještě poměrně vysoké, naměříme 14 až 18 stupňů.

Podstatně se ochladí v úterý, kdy teploty spadnou na 11 až 15 stupňů, navíc bude vanout čerstvý vítr, který sníží pocitovou teplotu o dva stupně. Počasí v tento den bude poměrně proměnlivé, zpočátku bude zataženo, na Moravě a ve Slezsku s vydatnými srážkami, pak se ale od západu na několik hodin rozšíří výběžek vyššího tlaku vzduchu a oblačnost i srážky krátce ustoupí. Večer ale od západu dorazí další frontální systém, jenž opět přinese oblačnost a další srážky.

V pátek mírné zlepšení

Také ve středu bude oblačno až zataženo, na Moravě a ve Slezsku zpočátku s deštěm, jinak budou nad celým územím občasné přeháňky. Denní teploty se vyšplhají maximálně na 12 až 16 stupňů, výrazně se ale ochladí ráno, kdy naměříme 8 až 4 stupně.

Totožné počasí bude ve čtvrtek. Pouze s tím rozdílem, že bude vanout jen mírný vítr. Nadále bude převládat zatažená nebo oblačná obloha s občasným deštěm.

Závěr týdne slibuje mírné zlepšení. Srážky už se budou vyskytovat pouze jako přeháňky, oblačná obloha navíc může přecházet na polojasno. O víkendu by se pak mohlo oteplit na 18 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám