Hlavní obsah

Poslankyně Zelienková odchází z Babišova hnutí ANO

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Hnutí ANO Andreje Babiše opouští poslankyně Kristýna Zelienková. V pátek to uvedla na svém Facebooku. Poslankyně se v minulosti proti politice hnutí ANO vymezovala. Zelienková už v dubnu skončila v berounském zastupitelstvu. Babiš Novinkám řekl, že hnutí její rezignaci čekalo. Poslanecký klub ANO měl doposud 48 členů.

Foto: Petr Horník, Právo

Poslankyně Kristýna Zelienková

Článek

„Milí přátelé, dnes jsem rezignovala na členství v ANO 2011. Příští týden se blíže vyjádřím k důvodům. Doufám, že mi zachováte přízeň,“ uvedla pouze.

Na dotaz Novinek, proč se k rezignaci rozhodla, nereagovala.

Poslankyně kritizovala svého šéfa Andreje Babiše například kvůli kauze Čapí hnízdo. Do hnutí i vlády se obouvala kvůli migrační krizi. Kabinet podle ní nepřicházel s dostatkem pozitivních návrhů.

Neshodli jsme se v migraci, přála si tady mít tři milióny migrantů
Andrej Babiš, předseda ANO

To potvrdil i sám Babiš. „Neshodli jsme se v migraci, přála si tady mít tři milióny migrantů,” řekl v nadsázce Novinkám.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kristýna Zelienková a Andrej Babiš na schůzi Poslanecké sněmovny v roce 2013.

Dodal, že většina klubu ji chtěla stejně vyloučit. „Byla neloajální vůči hnutí, vyjadřovala se negativně na Facebooku. Nevím, proč u nás byla,” komentoval lídr ANO.

Podotkl, že je možné, že se Zelienková objeví na kandidátní listině TOP 09 v krajských volbách. „Slyšeli jsme, že bude kandidovat v rámci topky,” uvedl ministr financí.

Šéf TOP 09 Miroslav Kalousek Novinkám řekl, že o odchodu Zelienkové neví. „Nevím o tom, že odešla, ale vůbec se jí nedivím,“ řekl Kalousek. Ironicky poznamenal, že nevěděl, že Babiš šéfuje už i TOP 09.

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 František Laudát Novinkám řekl, že o její kandidatuře za topku neví. „Chvíli jsme s ní komunikovali, ale nemáme s ní žádnou dohodu. Šlo to mimo mě. Ani nevím, že rezignovala,” uvedl Laudát.

Reklama

Výběr článků

Načítám