Hlavní obsah

Poražený Špidla z politiky neodchází

Právo, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý předseda soc. dem. a eurokomisař Vladimír Špidla sice ve druhém kole voleb do Senátu křeslo nezískal, prohrál v Českém Krumlově s Tomášem Jirsou z ODS, z české politiky ale nezmizí. Bude dál působit v ČSSD.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vladimír Špidla (ČSSD)

Článek

„Samozřejmě že plánuji, že se budu dále podílet na tvorbě soc. dem. politiky, zejména v oblasti sociální a v oblasti vztahů s EU,“ řekl v neděli Špidla Právu. Spolupracovat bude i na tvorbě programu ČSSD.

Navíc plánuje, že rozšíří malé úvazky na vysokých školách, kde přednáší. Nadále bude také působit na zahraničních univerzitách.

„Ne často, ale přece jenom přednáším v zahraničí. Většinou je to na sociální témata, takže budu přednášet v této oblasti a postupovat takto,“ vysvětlil Špidla.

Reklama

Související články

ČSSD ovládla Senát

Sociální demokraté budou mít v Senátu poprvé v historii nadpoloviční většinu. Vyplývá to z výsledků druhého kola voleb do horní komory parlamentu. Podle ČSÚ...

Výběr článků

Načítám