Hlavní obsah

Jaký doopravdy byl. PPF zveřejnila záběry Petra Kellnera

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina PPF zveřejnila osmiminutové video, na němž hovoří zakladatel společnosti Petr Kellner. Ten zahynul koncem března při nehodě vrtulníku na Aljašce. Ředitel pro vztahy s veřejným sektorem ve firmě PPF Vladimír Mlynář uvedl, že tento sestřih ukazuje opravdového Kellnera.

Petr KellnerVideo: Skupina PPF

 
Článek

Kellner hovoří o svém pohledu na svět, o podnikání i o rodině, pro niž se snažil navzdory všemu zajistit maximální možnou míru soukromí. Zveřejněné záběry jsou sestřihem několika videí natočených v posledním zhruba roce.

Kellner sám sebe charakterizoval jako introverta a „pravicového člověka se silným sociálním cítěním”. Hovořil mimo jiné i o filantropii v souvislosti s epidemií koronaviru a o pomoci, kterou jeho firmy poskytly.

Foto: archiv PPF

Petr Kellner

„Pokud máme na to ekonomicky, nejenom finančně, ale i energií, pomáhat, tak je správné pomáhat,” zdůraznil Kellner s tím, že toto pravidlo platí pro každého jednotlivce i pro firmy.

„Tak to má být. To pomáhání ostatním lidem naplňuje,” odtušil.

Petr Kellner tragicky zahynul

Domácí

Video je sestřihem z byznysových prezentací, kde Kellner hovoří například i o nezbytnosti toho, aby lidi jejich práce bavila.

Kellner se mimo jiné svěřil s tím, že by chtěl vybudovat firmu, na niž budou moci být Češi pyšní. „Že jsme schopni udělat něco, co má nějaký otisk ve světě,” uvedl.

Vrtulník s Kellnerem před tragédií manévroval těsně nad horským hřebenem

Amerika

Nejbohatší Čech Kellner dával rozhovory jen vzácně. Soukromí si střežil, velkých akcí se až na výjimky neúčastnil. Proto se informace o něm a jeho názorech dostávaly na veřejnost téměř výlučně skrze výroční zprávy skupiny PPF.

Foto: PPF Group

Petr Kellner

Kellner se narodil v roce 1964 v České Lípě, byl majoritním vlastníkem PPF Group. Ke dni 16. června 2019 odhadl magazín Forbes jeho majetek na 15,5 miliardy dolarů a zařadil ho tím na 73. místo světových miliardářů. Měl čtyři děti, mezi nimi i úspěšnou reprezentantku v parkurovém skákání Annu Kellnerovou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám