Hlavní obsah

Policisté sepisují petici na podporu Lessyho

Novinky, val
Praha

Reakce policistů na páteční spor mezi ministrem financí Miroslavem Kalouskem a policejním prezidentem Petrem Lessym na sebe nenechala dlouho čekat. Odboráři z Unie bezpečnostních složek vytvořili petici na Lessyho podporu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Policejní prezident Petr Lessy

Článek

Policejní prezident se během pátečního jednání sněmovního bezpečnostního výboru ostře střetl s ministrem financí kvůli jejich nedávnému telefonátu. V něm měl Kalousek prohlásit údajně nevhodná slova na adresu policie. Kalousek to však popřel. Tvrzení obou aktérů se rozcházejí. [celá zpráva]

Jasno nemá ani premiér Petr Nečas, podle kterého se celá záležitost nachází v rovině „tvrzení proti tvrzení". [celá zpráva]

Lessy se přitom například nabídl, že svá slova doloží testem na detektoru lži. Nyní se za něj postavili i jeho podřízení z Unie bezpečnostních složek, kteří už v minulých dnech vytáhli proti vládním škrtům, a to zejména vyhlášením protestní akce Upír. Během ní mají v den krajských voleb, tedy 12. října během pracovní doby hromadně odejít darovat krev.

„Vážený pane policejní prezidente, jako policisté, jako občané tohoto státu Vám plně vyjadřujeme podporu a stojíme za Vámi v dnešních nelehkých dnech. Tak jako Vy jste se postavil za celý bezpečnostní sbor Policie České republiky, tak my, policisté a občané nyní stojíme za Vámi a plně Vám touto peticí vyjadřujeme naší důvěru!“ stojí v textu petice, která vznikla v sobotu a pod kterou se během několika hodin podepsalo přes dvě stě lidí.

Už předtím přitom členové organizace vyjádřili Lessymu podporu otevřeným dopisem. „Jsou sice chvíle, kdy se nemusíme shodnout v některých záležitostech, ale v otázce pravdy, slušnosti, a stavovské cti musí jít dílčí odlišnosti stranou,“ napsali odboráři.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám