Hlavní obsah

Policie znovu uzavřela Bedřichov. Ucpal se ještě dříve než v sobotu

Novinky, Michael Polák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bedřichov

Policisté v neděli ráno znovu uzavřeli příjezdové silnice do jizerskohorského střediska Bedřichov, které je nástupním místem na Jizerskou magistrálu. Pro běžkaře jsou v horách ideální podmínky, teploty pod nulou a napadaný čerstvý prašan. O běžkování je proto znovu enormní zájem.

Foto: Policie ČR, Právo

Parkoviště v Bedřichově v neděli ráno.

Článek

Všechna auta se ale do malého Bedřichova nemohou vejít a před vjezdem do něj pak kvůli náporu přijíždějících běžkařů, kteří nemají kde zaparkovat, vzniká dopravní kolaps. V neděli se situace opakovala.

„Z důvodu opětovně nepříznivé dopravní situace byla v neděli ráno uzavřena, krátce před půl osmou, komunikace z Jablonce nad Nisou (Ostrý roh), ve směru na Hrabětice a Bedřichov,“ uvedl mluvčí policie Vojtěch Robovský. „Úsek z Liberce přes Českou chalupu na Bedřichov byl uzavřen krátce po nedělní osmé hodině,“ dodal mluvčí.

Kolaps na horách. Lyžařská střediska praskají ve švech

Domácí

V sobotu policisté příjezdy do mekky běžkařů uzavřeli až před desátou hodinou, v neděli tak zasáhli podstatně dříve. Uzavírky podle Robovského potrvají nezbytně nutnou v dobu, v sobotu ale policisté průjezd do Bedřichova uvolnili až před 16. hodinou.

Reklama

Výběr článků

Načítám