Hlavní obsah

Policie v Hradišti zadržela tanečníky z Beninu. Myslela, že jsou to uprchlíci

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherské Hradiště

Jedenáct tanečníků ze západoafrického Beninu pokládali policisté v centru Uherského Hradiště za nelegální imigranty. Skupinka folkloristů přijela do slovácké metropole z nedaleké Strážnice, kde vystupovali na mezinárodním festivalu. V Hradišti u sebe neměli doklady, zapomněli je na ubytovně. Cizinecká policie je proto zadržela.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policisté skupinu umělců zadrželi 24. června, kdy se v Uherském Hradišti hrál poslední ze tří zápasů v rámci Mistrovství světa ve fotbalu hráčů do 21 let mezi pozdějšími finalisty Švédskem a Portugalskem.

„Na náměstí naši policisté uviděli skupinku cizinců. Postávali u kašny a posedávali na lavičkách. Měli obavy, že se jedná o běžence. Proto je chtěli raději zkontrolovat. Později se ukázalo, že přijeli ze Strážnice, kde vystupovali na mezinárodním folklórním festivalu,“ sdělila Právu uherskohradišťská policejní mluvčí Milena Šabatová.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Do Uherského Hradiště přijeli folkloristé v doprovodu pořadatelky. „Ta si podle všeho neuvědomila, že s sebou musejí mít zahraniční účastníci festivalu osobní doklady. Ty nechali někde na ubytovně,“ konstatovala Šabatová.

Po ověření totožnosti je propustili

Vzhledem k tomu, že se cizinci nemohli legitimovat svými pasy, policisté z opatrnosti přivolali kolegy z Cizinecké policie. „Po zjištění a ověření jejich totožnosti policisté cizince propustili,“ dodala mluvčí.

K této kuriózní situaci došlo ve dnech, kdy měla policie ve slovácké metropoli v souvislosti s konáním fotbalového mistrovství zvýšená bezpečnostní opatření a po městě se pohyboval větší počet hlídek.

Reklama

Výběr článků

Načítám