Hlavní obsah

Policie utratila 200 tisíc za slavnostní kordy

Právo, Jakub Troníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výjimečné ocenění pro výjimečné policisty. Právě tak popisuje vedení policie tzv. čestné kordy, které letos kvůli odměňování zasloužilých matadorů i přes razantní škrty v resortu nakoupila. Pět kusů kordů stálo podle zjištění Práva necelých 200 tisíc korun.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V letošním roce byla vyhlášena veřejná zakázka malého rozsahu na nákup pěti kordů. Po souhlasu ministra vnitra Radka Johna byla podepsána smlouva a vystavena objednávka, kordy zatím dodány nebyly,“ potvrdil Právu mluvčí policejního prezidia Jaroslav Ibehej s tím, že cena jednoho kordu je 39 tisíc korun.

Čestný kord je podle něj ojedinělé ocenění celoživotní práce policisty. „Uděluje se výhradně služebním funkcionářům, kteří zastávají vysoký manažerský post a mají odslouženo několik desítek let,“ vysvětlil Ibehej.

Zároveň dodal, že kordy dostávají také policisté, které prezident republiky jmenoval do generálské hodnosti.

Čestný kord dostal např., v roce 2008 při svém odchodu z funkce policejního prezidenta. Vladislav Husák, má ho třeba i jeho tehdejší náměstek Jan Brázda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám