Hlavní obsah

Policie natočila dronem cestu ničivého tornáda

Jihomoravští policisté zveřejnili video z dronu, který zaznamenal 25kilometrovou trasu tornáda po třech týdnech od přírodní katastrofy. Tornádo za sebou zanechalo stovky zničených domů, o život přišlo šest lidí.

Trasa tornáda natočená dronemVideo: Policie ČR

 
Článek

„Kolegové z letecké služby PČR proletěli s třítýdenním odstupem celou trasu ničivého tornáda. Živel začal ničit už v polích mezi Lanžhotem a Břeclaví. Tornádo za sebou zanechalo více než pětadvacet kilometrů zkázy. Před Ratíškovicemi se větrný trychtýř naštěstí rozpadl,“ uvedl mluvčí policie Petr Vala.

Hasiči dokončují demolice po tornádu, pak z Moravy odjedou

Domácí

Bouře s tornádem o rychlosti zhruba 300 kilometrů v hodině si poslední červnový čtvrtek vyžádaly šest životů a desítky zraněných. Poškodily asi 1200 domů, většinu lze zrekonstruovat. Největší škody tornádo a bouře napáchaly v obcích Lužice, Mikulčice, Moravská Nová Ves a Hrušky. Na pomoc lidem občané vybrali ve sbírkách více než miliardu korun.

Solidarita po tornádu poráží neštěstí na celé čáře

Domácí

Tento týden hasiči uvedli, že jim zbývá strhnou poslední domy určené k demolici. Jakmile budou bourací práce dokončené, skončí i masivní nasazení hasičů. Po jejich odchodu by měli ještě dva týdny přímo na místě pomáhat vojáci. Kromě vojáků budou v obcích na Hodonínsku a Břeclavsku nadále nasazeni policisté. Podle jihomoravského ředitele Leoše Tržila se budou dál soustřeďovat na zvýšený dohled v zasažených obcích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám