Hlavní obsah

Policie našla v Praze tři velkopěstírny marihuany

– Praha
Novinky, vrb

Více než tři tisíce rostlin a dva zadržení občané vietnamské národnosti. To je celkové resumé těsně po odhalení tří velkých pěstíren marihuany v Praze.

Policie odhalila v Praze tři pěstírny marihuany v hodnotě 9 milionů korunVideo: Policie ČR, .

 
Článek

Dvě pěstírny odhalili policisté v Praze 10, konkrétně na Zahradním Městě a v Dolních Měcholupech. Násilné vstupy do rodinných domů, kde se nacházely, probíhaly ve spolupráci se zásahovou jednotkou. Rostliny bujely ve sklepních prostorách, vybavených technologickým zařízením, jako jsou závěsná svítidla, vysokotlaké sodíkové výbojky, vytápění a ventilace. „Přišlo se na to na základě oznámení občanů a dalších složek, pěstírny byly sledovány zhruba dva měsíce,“ řekl Novinkám komisař Michal Juránek.

Na inkriminovaných místech byli zadrženi dva muži vietnamské národnosti ve věku 32 a 42 let, z nichž jeden se pokusil neúspěšně uniknout oknem. Oba byli obviněni z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými látkami a jedy. Hrozí jim až desetiletý trest vězení.

Třetí pěstírna byla objevena v pražských Čakovicích v objektu, kde sídlí několik firem. Zde nebyl nikdo zadržen, proto policie nyní po pachateli intenzivně pátrá.

BEZ KOMENTÁŘE: Pěstírna marihuany v pražských ČakovicíchVideo: Policie ČR, .

„V celkovém součtu policisté zajistili více než tři tisíce rostlin marihuany v různém stadiu vývoje, které by měly v sušeném stavu a při prodeji hodnotu devět miliónů korun,“ informoval Novinky.cz mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Reklama

Výběr článků

Načítám